Thailand

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Thailand (jeneng resmine: ราชอาณาจักรไทย Raja-anachakra Thai; uga Prathēt Thai), cokan uga diarani Muang Thai, kuwe salah siji negara nang wilayah Asia Tenggara sing berbatesan karo Laos uga Kamboja nang sisi wetan, Malaysia karo Teluk Siam nang sisi kidul, karo Myanmar uga Laut Andaman nang sisi kulon. Thailand jaman ganu cokan diarani Siam, kuwe ngantek tanggal 11 Mei 1949. Kata "Thai" (ไทย) kuwe maknane "kebebasan" Basa Thai, ningen uga bisa dienggo kanggo Suku Thai, mulane jeneng Siam esih dienggo khususe nang kalangan wong Thai keturunan minoritas Tionghoa.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.