Sigmund Freud

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti


Sigismund Schlomo Freud
Sigmund Freud, 1920
Sigmund Freud, 1920
Lair 6 Mei 1856
Freiberg, Moravia, Austria–Hungary, now the Czech Republic
Seda 23 September 1939 (umur 83)
London, England, U.K.
Tempat tinggal Austria, U.K.
Warga negara Austrian
Bidang Neurology
Filosofi
Psikiatri
Psikologi
Psikoterapi
Psikoanalisis
Literatur
Institusi University of Vienna
Alma mater University of Vienna
Dikenal atas Psikoanalisis
Penghargaan Goethe Prize
Agama Atheis

Sigmund Freud lair nang (Wina, 6 Mei 1856 – seda 23 September 1939 dong umure 83 taun kuwe ahli neurolog Austria sing ngadegna aliran psikoanalisis nang psikologi. Gerakan punika ingkang ndamel populer teori menawi motif mboten sadar nyetir sabagéyan ageng tingkah laku. Piyambakipun ugi remen hipnotis kaliyan panrapanipun kanggé mbiyantu tiyang sakit mental. Piyambakipun ugi misuwur déning asosiasi bebas kaliyan analisa mimpi ingkang dados "obat mawi wicara". Prakawis-prakawis punika dados unsur inti psikoanalisa. Freud ugi remen kondhisi ingkang riyin sinebat histeria kaliyan sapunika dipunwastani sindhrom konversi.

Freud uga misuwur déning kompleks Oedipusipun. Punika prakawis menawi tiyang punika katarik déning tiyang ingkang mèmper tiyang sepuhipun.

Uga pirsani liyane[sunting | sunting sumber]



Wikipedia
Artikel kiye kuwe artikel dhasar sing kudhu dipundarbèni kabeh basa.