Proton

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Nang ilmu fisika, proton kuwe partikel subatomik sing duweni muatan listrik positif, gedhene 1.6 × 10-19 coulomb karo massa 938 MeV (1.6726231 × 10-27 kg, utawa sekitar 1800 ping massa siji elektron).

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.