Niels Bohr

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Niels Bohr

Niels Bohr (lair nang Kopenhagen, Denmark, 7 Oktober 1885 – seda nang Kopenhagen, Denmark, 18 November 1962 dong umure 77 taun) kuwe ahli fisika sekangDenmark sing tau olih hadiah Nobel Fisika dong taun 1922.

Taun 1913, Bohr nerapna konsep mekanika kuantum kanggo model atom sing uwis dikembangna nang Ernest Rutherford, sing nggambarna nek atom kuwe disusun sekang inti atom (nukleus) sing diubengi nang orbit elektron.

Anak lanange, Aage Niels Bohr, uga nampa Hadiah Nobel.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Denmark-bio-stub