Katowice

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Katowice
Katowice Herb.svg
Lambang Kota
Motto: "--"
(Makna): "--"
Sesanti:
Katowice
Dina Dadi: 1865
Walikota: Piotr Uszok
Luas: 164,64 km²
Penduduk:
Kepadatan:
307 233
+/- 1 866 / km²
Kode Tilpun: (+48 32)
Situs web resmi: www.um.katowice.pl
Katowice

Katowice kuwe salah siji kota gedhe nang negara Polandia. Jeneng kota kiye nang Basa Jerman ialah Kattowitz.

Kota Katowice kiye anane nang sisi kidul Polandia tegese nang wilayah bersejarah Silesia pedhek kali Kłodnica karo kali Rawa. Kota kiye duwe status kota kawit taun 1865.

Antara taun 1954 ngantek 1956 kota Katowice disebut juga Stalin City. Jeneng Stalin city kiye dianugrahaken sekang penguasa komunis polandia jaman kuwe.

Gemiyen kota Katowice suwe banget dikuasai Jerman, kuwe ngantek taun 1918. Nang kota kuwe ana bandara ukuran biasa sing jenenge Airport Muchowiec.

Bangunan-bangunan nang kota kiye ialah kombinasi antara bangunan sing nganggo arsitektur tuwa karo arsitektur modern.

Katowice ialah kota tambang, khususe tambang batubara karo metalurgi.


Data Liyane[sunting | sunting sumber]

  • Luas kota: 164,64 km²
  • Penduduk: 307 233 jiwa (taun 2012)


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

ua:Катовіце