Basa Jerman

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Basa Jerman kuwe klebu rumpun basa Jermanik kulon, sing dituturna nang Jerman, Austria, Swiss, lan mayoritas wong Luxemburg lan Lichtenstein. Basa Jerman kiye uga dituturna sebage basa daerah/lokal nang Italia lor, Belgia wetan, wilayah Alsace lan Lorraine nang Prancis, lan Jutland kidul nang Denmark.

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.