Henry Ford

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Henry Ford

Henry Ford dong taun 1919
Lahir 30 Juli 1863
Greenfield Township, Dearborn, Michigan, Amerika Serikat
Meninggal 07 April 1947 (umur 83)
Fair Lane, Dearborn, Michigan, Amerika Serikat
Pekerjaan Pengusaha
Insinyur
Kekayaan bersih US$188,1 billion, informasi sekang Forbes – Februari 2008.
Agama Kristen Protestan
Pasangan Clara Jane Bryant
Anak Edsel Ford
Orang tua William Ford (ramane)
Mary Ford (biyunge)
Tanda tangan

Henry Ford (lair nang Greenfield Township, Dearborn, Michigan, 30 Juli 1863 – seda nang Fair Lane, Dearborn, Michigan, 7 April 1947 dong umure 83 taun) kuwe wong sing ngadegna Ford Motor Company. Model T mobil gaweane dheweke ngrevolusi transportasi lan industri Amerika. Henry Fore kuwe penemu sing produktif lan olih 161 paten AS. Nduweni Ford Motor Company, dheweke dadi salah siji wong paling sugih lan kondang sadonya.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Biografi

  • [ttp://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Ford Kesuksesan Karier]
  • Kesuksesan Karier
  • Tom Buttler-Bowdown, 50 Success Classics, 2005, Indonesia, Penerbit: PT. Bhuana Ilmu Komputer

http://www.brainyquote.com/quotes/authors/h/henry_ford.html h

Didahului oleh:
ora ana
CEO Ford Motor Company
1903-1919
Digantikan oleh:
Edsel Bryant Ford
Didahului oleh:
Edsel Bryant Ford
CEO Ford Motor Company
1943-1945
Digantikan oleh:
Henry Ford II


Cithakan:Amerika-Serikat-bio-stub