Gedhang

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Gedhang
Luxor, Banana Island, Banana Tree, Egypt, Oct 2004.jpg
Klasifikasi Ilmiah
Kerajaan: Plantae/Tanduran
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Zingiberales
Famili: Musaceae
Genus: Musa
Jeneng jenis
  • M. acuminata
  • M. balbisiana
  • M. ×paradisiaca
    (invalid)
  • M. sapientum
    (invalid)
  • .

Gedhang iku jeneng umum tanduran terna raksasa, godhonge amba tur dawa saka suku Musaceae. Saperangan jenise (Musa acuminata, M. balbisiana, dan M. ×paradisiaca) ngasilaken uwoh konsumsi kanthi jeneng padha. Woh gedhang bisa didadekake bahan pangan amarga arupa sumber energi (karbohidrat) lan mineral, utamane kalium.

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.