Dasawarsa

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Dasawarsa atawa dekade kuwe itungan wektu sing mlaku 10 taun sepisan. Tembung "dasawarsa" kuwe asale sekang Basa Sansekerta yakuwe tembung dasa (sepuluh) lan warsa (taun). Nang Basa Indonesia dasawarsa uga disebut dekade sing dijukut sekang basa Inggris decade. Umume, siji dasawarsa dimulai nang taun sing angka mburine 0, gutul taun sing angka mburine 9. Conto: dasawarsa 80-an, mulaine sekang taun 1980 gutul 1989.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Wektu-stub