Wikipedia:Koordinasi multibasa

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Koordinasi multilingual

Komunitas Wikipedia nduwe komitmen kanggo nyertakna kabeh basa sing nduwe Wikipediawan sing gelem nggarap. Komunitas sadar nek esih akeh sekang antarane 6.912 basa sing ana nang donya sing ora ditampilna sacara apik nang komputer utawa web, lan nduwe komitmen nggo kerja bareng karo panutur basa lan organisasi komputer nggo ndukung basa seakeh-akehe.

Saben basa Wikipedia sekiye nduwe akun panganggo sing kepisah. Pranala antar artikel nang saben basa kuwe disebut pranala antarbasa utawa interwiki (iw).

URL Wikipedia kanggo sawijining basa yakuwe xx.wikipedia.org, sing xx kuwe nglambangna kode basa rong huruf miturut ISO 639. Kanggo basa sing ora duwe kode basa rong huruf, dikembangna kode basa telung huruf. Kode kiye sering digunakna nang milis lan dhiskusi dong wong nulisna xx: sing maksude yakuwe Wikipedia basa xx, kaya umpamane Inyong aktif nang map-bms:.

Koordinasi Wikipedia antar basa dilakokna liwat milis Wikipedia-L. Kedutaan Wikipedia uga didegna nang akeh wikipedia werna-werna basa nggo kepentingan koordinasi kiye.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]