Shinto

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Shinto (神道 Shintō; maknane "dalan utawa jalur dewa"). Shinto kuwe agama sing asale sekang negara Jepang. Molai jaman Restorasi Meiji ngantek akhir Perang Donya II, Shinto kuwe dadi agama resmi nang Jepang.

Agama Shinto kuwe nyembah kami utawa dewa/roh alam. Kami kuwe sebagian asale sekang daerah-daerah setempat sing bisa dianggep roh sing ngewakili daerah kuwe. Kami liyane ngewakili benda-benda ugan proses alami utama, contone Amaterasu (dewi Srengenge).

Bar Perang Dunia II, Shinto kelangan statuse sebagai agama resmi negara.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.