Nang dhuwur laut

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Dhuwur laut kuwe rata-rata dhuwure siji panggon sekang laut. Kata 'rata-rata' kudu digunakna sebab laut sering obah-obah sing hubungane karo peristiwa pasang surut.

Dhuwure panggonan pegunungan, negara, lly, diwehi jeneng "nang dhuwur laut".