Kali Serayu

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kali Serayu

Kali Serayu kuwe kali sing ngalir nang wilayah kidul Propinsi Jawa Tengah. Kali Serayu kuwe salah sijine kali sing paling gede nang kecamatan Banyumas. Kali kiye dudu nduweke wong Banyumas tok, tapi ya uga wong Banjarnegara, sebab kali kuwe tuk'e sekang daerah kana. Gemiyen, Kali Serayu sering dinggo dus-dusan, nganti ana sing kendang.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.



mBalik ming: