Dhamdhaman

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Dhamdhaman kuwe thongol-thongolane kaya dolanan catur. Mung bedane bahane dudu nganggo kayu, ningen nganggo watu sing sarombongan cacahe nembelas. Sepuluh dadi prajurit, telu dadi patih, sing telu maning dadi ratu. Nggo mbedakena mungsuh, krikile dibedakena werna ireng karo werna putih (sing werna putih cokane nganggo watu lintang). Dadi, krikil sing dienggo kabeh telung puluh loro. Sebabe nembelas ping loro sih. Angger wis ana watune, terus nggambar kothake.