Daftar igir magnet

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Igir magnet utawa Magnetic hill uga bisa Gravity hill yakuwé papan panggonan (biasané neng igir-igir) sing mandan miring ningén sawangan pinggirané kaya tetanduran, lemah lan watu-watu karang uga miring kewalikané. Kahanan kiyé marékna tipuan mata (optical illusion), mulané dalanan sing sebeneré mudhun ketoné dadi munggah. Mobil utawa kendaraan ketoné bisa laju dhéwék (kaya kesedhot magnet) munggah dalan sing nanjak (padahal kiyé kur tipuan mata) sebeneré dalané kuwé mudhun. Neng seluruh donya akeh panggonan sing nduweni fenomena kaya kiyé, antarané:

Australia[sunting | sunting sumber]

Magnetic Hill in Orroroo, South Australia

China[sunting | sunting sumber]

  • Gansu: a Cithakan:Convert/ft slope at an angle of 15 degrees where water runs uphill, in a desert region of Yugur County. The site has been tested by scientists, including physics professor Fang Xiaoming from Lanzhou University.[3]

Indonesia[sunting | sunting sumber]

Igir Magnet, Limpakuwus, Banyumas

Saudi Arabia[sunting | sunting sumber]

  • Wadi al Jinn (Valley of Jinns) in Madinah. The Co-ordinates for this Hill are 24.7225583333 N, 39.4445166667 E .[8][9][10]

Texas[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]