Cleopatra

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Cleopatra VII
Ratu Mesir
Cleopatra VII
Memerintah 51 SM–12 Agustus 30 SM
Ptolemeus XIII (51 SM–47 SM)
Ptolemeus XIV (47 SM–44 SM)
Caesarion (44 SM–30 SM)
Lahir Januari 69 SM
Aleksandria
Meninggal 12 Agustus 30 SM
Aleksandria
Pendahulu Ptolemeus XII
Pengganti Tidak ada (Provinsi Romawi)
Selir Ptolemeus XIII
Julius Caesar
Mark Antony
Dinasti Ptolemaik
Ayah Ptolemeus XII
Ibu Cleopatra V dari Mesir

Cleopatra VII Philopator (Cithakan:Asal kata; Januari 69 SM12 Agustus 30 SM) kuwe ratu Mesir Kuna, anggota keri dhewek sekang dinasti Ptolemeus. Senajan akeh ratu Mesir sejen sing nggunakna jeneng kuwe, ningen dheweke kuwe sing wis ditepangi nganggo jeneng Cleopatra, lan wong-wong uwis meh kelalen karo kabeh ratu liyane sing jenenge padha.


Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Ullman, Berthold L. (1957). "Cleopatra's Pearls". The Classical Journal 52 (5): 193-201. 

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Penguasa Mesir Kuno