Buddha

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Buddha

Prakata[sunting | sunting sumber]

Buddha (Basa Sansekerta: बुद्ध kuwe artine Wong-wing sing sadar). Budha kuwe agama sing dibangun Siddhartha Gautama. Ana uga sing ngarani buddha kuwe artine kahanan (keadaan) tingkatan kesadaran manungsa, dudu agama. Manungsa sewise nglakoni lelaku, akhire tekan nang kahanan "pencerahan" sempurna. Angger wong wis tekan tingkatan kiye, wong/manungsa mau disebut wis dadi buddha. Dadi buddha kuwe mung istilah. Agamane apa bae, angger wis tekan "pencerahan" sempurna, dadi buddha.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Agama Buddha kuwe lair nang Nepal, pencetuse yakuwe Siddhartha Gautama utawa Gautama Budha.

Golongan-Golongan[sunting | sunting sumber]

KItab-Kitab[sunting | sunting sumber]

Aliran[sunting | sunting sumber]

Liyane[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.