Bengkoang

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Bengkoang utawa kadang diarani "apel putih" kuwe salah siji tetandhuran umbi-umbian.
Neng dhaerah Banyumasan, bengkoang kuwe akeh ditandhur neng Kecamatan Prembun, Kebumen.

Bengkoang sing dipanen sajroning musim ketigo rasane luwih manis.

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

Kejaba nang wilayah Prembun Kebumen uga ana nag wilayah Gandrungmangu, Cilacap. Nek nang Prembun ditandur sedawane musim lha nang Gandrungmangu petani nandur bengkoang nek musin tanam III sewise tandur pari - palawija - bengkoang. Nek bengkoang prembun keton resik kulite putih-putih nek bengkoang Gandrungmangu kulite coklat, tapi rasane kayane lewih legi lho, terus regane ya lewih murah dibanding Prembun