Archimedes

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Archimedes kuwe sekang Syracusa (sekitar taun 287 SM - 212 SM), dheweke kuwe matematikawan, astronom, filsuf, fisikawan, sekaligus insinyur bangsa Yunani. Archimedes dibunuh prajurit Romawi dong kedaden penjarahan kota Syracusa, padahal sedurunge wis ana perentah sekang jenderal Romawi, Marcellus angger sing jenenge Archimedes aja dikapak-kapakna. Sebagian sejarahwan matematika nganggep nek Archimedes kuwe salah siji matematikawan terbesar sejarah, malah disederajatna karo Newton uga Gauss.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.