Wikipedia:Penganter

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Rika ndeleng tulisan "sunting" utawa "Besut sumber" nang duwur? Ya, nang Wikipedia, Rika isa mbesut (ngedit) halaman utawa kaca kiye siki, angger wis mlebu log mlebu log (log in).

Apa kuwe Wikipedia?

Gambar:Sunting-halaman-ini.png
Klik "Besut sumbere" kanggo ngowah isi artikel
Video tutorial cara mbesut artikel nang Wikipedia

Wikipedia iku ensiklopedia sing ditulis suka rela nang kabeh sing maca. Wikipedia nganggo situs web khusus sing disebut wiki, sing ngepenakna kabeh panganggo nggo olih informasi sing akurat lan tepat. Akeh wong sing terus-terusan ngowaih Wikipedia, ngowah isi artikel Wikipedia, kabean dicatet nang catetan sejarah lan Owahan anyar. Kabeh owahan sing ora tepat lan ora sesuai etika umume cepet diilangna.

Kepriwe enyong teyeng mbantu?

Aja wedhi nggo ngowaihkabean teyeng ngowaih kabeh kaca nang Wikipedia, lan nyaranna Rika ken wani (tapi aja kaya vandalisme). Deleng kabeah sing teyeng diapiki utawa oranana, Rika kudu wani ngapiki kaca iku.

Kabean teyeng dibeneri. Makane langsung bae, besut kabeh artikel, lan tulunglah ben Wikipedia dadi sumbere informasi paling apik lan nang ngarep nang Internet.

Gawe besutan pertamane Rika:

  1. Klik tembung besut sumber nang duwur. Klik tembung besut kanggo mbeneri kesalahan nang tembung nganggo VisualEditor
  2. Ketikna pirabae tembung (karepe rika)
  3. Klik Simpen kanggo nyimpen tulisane Rika (nggo eksperimen lewih lanjut enggo bae bak pasir)
    ...utawa "Tidhokna" kanggo ndeleng pengowahane Rika