Wikipedia:Apa sing diarani artikel

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search
Gtk-redo-ltr.svg WP:A
WP:ARTIKEL
Deleng uga: Wikipedia:FAQ

Artikel Wikipedia kuwe kabèh tulisan sing disog nang bilik jeneng utama. Seliyane kuwe ora dianggep artikel lan ora mélu diétung nang pétungan cacah artikel. Kabèh artikel kuwe mau teyeng ditemokna nang kaca kiye:

Apa sing dudu / ora termasuk artikel[besut sumber]

Ora peduli kaya ngapa lucune kucinge Rika, aja ngarep-arep dimelasi nang donyane Wikipedia sing duwe aturan dhewek.

Nang ngisor kiye conto artikel sing ora patut dilebokna ming Wikipedia lan teyeng debusek langsung tanpa peringatan disit:

  • Artikel tentang diri Anda atau organisasi tempat Anda bekerja
  • Jalan / kompleks tempat tinggal Anda atau bangunan apartemen yang Anda tinggali
  • Kelompok musik/band Anda, yang hanya menjual segelintir album
  • Bahasa atau kepercayaan buatan Anda dan teman-teman Anda
  • Film buatan Anda sendiri yang tidak pernah Anda tunjukkan kepada lebih dari segelintir orang
  • Artikel how-to atau bagaimana cara melakukan sesuatu
  • Judul artikel yang berupa pertanyaan
  • dan lain-lain.

Pranala jaba[besut sumber]