Watek Banyumasan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Watek/karakter Banyumasan maksude: sikap mental karo budi pekerti sing secara turun temurun urip nang sakjroning masyarakat Banyumasan. Karakter Banyumasan uga dadi idéntitas masyarakat Banyumasan.
Watek Banyumasan nduwe ciri khas sing mandan sejen debanding wilayah liyane nang Jawa Tengah, senajan akare egin sekang budaya Jawa. Hal kiye ana kaitan erat karo karakter masyarakate sing egaliter, lugas, jujur, blak-blakan (berterus terang) utawa biasane disebut Cablaka/Blakasuta.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.



Budaya ; Budaya Banyumasan