Sekretaris Jenderal PBB

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Tegal, Purwokerto, Purbalingga, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Sekretaris Jenderal PBB kuwe dadi ketua Sekretariat PBB.

Miturut Piagam PBB, Sekretaris Jenderal diangkat Sidang Umum PBB nganggo dasar rekomendasi Dewan Keamanan PBB.

Sekjen PBB siki yakuwe Kofi Annan, diangkat tanggal 1 Januari 1997 (masa bhakti I) karo 1 Januari 2002 (masa bhakti II).

Sekretaris Jenderal PBB[sunting | besut sumber]

Sir Gladwyn Jebb (Britania Raya, Eropa), sementara, 1945 ngantek 1946
  1. Trygve Lie (Norwegia, Eropa), Februari 1946 ngantek ngundurna dhewek November 1952
  2. Dag Hammarskjöld (Swedia, Eropa), April 1953 ngantek tewas kecelakaan kapal mabhur nang Rhodesia Lor (siki Zimbabwe), September 1961
  3. U Thant (Burma (siki Myanmar), Asia), November 1961 ngantek Desember 1971.
  4. Kurt Waldheim (Austria, Eropa) 1972-1981
  5. Javier Pérez de Cuéllar (Peru, Amerika Latin) 1982-1991
  6. Boutros Boutros-Ghali (Mesir, Afrika), Januari 1992 ngantek diveto Amerika Serikat ming masa bhakti ping kelorone Desember 1996
  7. Kofi Annan (Ghana, Afrika), Januari 1997 ngantek siki.

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.


mBalik ming:

PBB