Saoto Tegal

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Sauto Tegal kuwe sejen dewek dibanding karo soto-soto liyane. Sauto (Soto) Tegal kuwe khas-e soale nganggo tauco dadine rasane rada asem-asem secuil tapi nikmat nemen dong dipangan. Dong bahan-bahan liyane sih pada kaya sega diwein tauge, diwein soun karo bawang goreng karo godong bawang+seledri nggo nikmat-nikmat. Sauto sing paling terkenal arane Sedap Malam nang Talang 5 km sekan Kota Tegal arah maring Slawi. Tapi ati-ati saiki akeh nemen warung sauto sing ngarani sedap malam kaya sedap malam putra, sedap malam putri lan liya-liyane. Tapi sing asli sing arane sedap malam tik. sing kota Tegal sebelah kanan jalan.