Pokanjari

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Pokanjari kuwe asline arane dalan jalan teri, terus gara-gara nggal esuk karo bengi akeh nemen sing dodol panganan dadine diarani Pokanjari (Pondok Makan Jalan Teri). Dong esuk ana sing dodol sega ponggol, sega kuning, bolang-baling, gorengan karo sayur-sayuran karo daging juga ana nang jalan teri, dadine dong esuk rame nemen apamaning dong pas mbok-mbok karo nyai-nyai kaki-kaki balik senam ramene nemen ora kalah karo pasar esuk. Lah dong bengi ana akeh juga warung-warung sing buka kaya rumah makan Sedap, Gombyange Pak Toli, Lumpia Semarang, Swike akeh nemen pokoke tur enak-enak panganane karo regane murah-murah dadine ora rugi dong mangan nang kono. Tapi sayange saiki kawasan Pokanjari ora rame maning (sepi), gara-garane akeh lesehan sadawane jalan A. Yani.