Paguyuban

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Paguyuban kuwe asale sekang tembung guyub (rukun), maknane kuwe kumpulan wong-wong sing duwe ikatan batin/emosional tinentu kanggo ngelestarikna ikatan batin/emosional kuwe. sing dadi ikatan batin kuwe umume muncul sekang anane kesamaan utawa kemiripan.

Seliyane paguyuban uga umum dienggo tembung kerukunan sing asal katane sekang tembung rukun, kiye maknane padha baen.

Werna-werna[sunting | besut sumber]

Deleng uga[sunting | besut sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.