Béda antarané révisi "Kewan"

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
c
r2.5.2) (bot Mengubah: bar:Viecha; kosmetik perubahan
c (r2.5.2) (bot Mengubah: bar:Viecha; kosmetik perubahan)
 
'''Kewan''' kuwe salah sijine mahluk urip sing nduweni ciri-ciri:
* [[Ambekan]], kabeh makhluk urip mesti ambekan, utawa nyedot oksigen, soale oksigen dibutuhna go ngobong nutrisi sing engkone dicerna nang sel-sel makhluk urip kuwe
* Gerake aktif, jane kabeh makhluk ya gerak, wit-witan ya jane obah, mukur ora sepecicilan kewan utawa menungsa
* Ora nduwe [[klorofil]], sing nduwe klorofil kuwe wit-witan, klorofil meh pada karo getieh wit-witan wernane ijo, biasane dijenengi zat ijo godong ( hijau daun )
* Nduwe getih, sing gunane go mbagikna oksigen utawa nutrisi sing dibutuhna nang awake kewan kuwe
* nduwe Jantung, jantung gunane nggo mompa getih meng kabehan anggota awak kewan kuwe
* paruparu utawa insang, nek kewan nang ndarat nganggo paru-paru, la nek kewan nang njero banyu nanggo insang, fungsine pada bae, nggo njiot oksigen terus disalurna meng kabehan awak go mbakar nutrisi mau,
* Nduwe utek, menungsa kewan nduwe utek, mukur bedane, nek kewan nganggo uteke nuruti insting utawa reflek kebiasaan, la nek menungsa nganggo ati dadi apa-apane kuwedipikirna utawa dikonsep sit sampe mateng, nembe dilakoni
 
* Asu Segara, raine meh mirip, mukur sikil karo tangane dadi sirip, sing gunane go nglangi, ra nduwe wulu, awake alus, gunane men nang banyu nglangine kebat, biasane uripe nang panggonan sing atis ana saljune
* Macan segara, meh pada karo asu laut, mukur jgrage luwih gede kiye mayan- mayan
* Beruang laut, meh pada karo nang nduwur, mukur raine meh mirip beruang nang darat
* manuk segar utawa pinguin, ora urip nang segara jane, tapi golet pangane nang segara, pokoke mabure nang segara lah, udu nang awang-awang?
* welut segara
* ula segara
[[ay:Uywa]]
[[az:Heyvanlar]]
[[bar:FiechaViecha]]
[[bat-smg:Gīvūnā]]
[[be:Жывёлы]]
6.831

besutan

Menu navigasi