Béda antarané révisi "Kabupaten Brebes"

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  14 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
 
== Prakata ==
'''Kabupaten Brebes''' ialahkuwe salah siji kabupaten nang [[Jawa Tengah]] sing lokasineenggone nang wilayah [[Pantura]] lantur berbatesan langsung karo Propinsi Jawa Barat, kota [[Brebes]] ialahkuwe ibukota kabupatene. Kota-kota gedhe liyane antarane ialah: [[Losari]], [[Tanjung]], [[Ketanggungan]], [[Larangan]], [[Prupuk]], [[Bumiayu]], [[Salem]] lly. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 166.117 hektar utawa 1.657,73 km², jumlah penduduk ± 1,5 juta jiwa, tingkat kepadatan penduduk ± 953,20 jiwa/km².
 
== Geografis ==
'''LetakEnggon Daerahgeografis''' : 108° 41'37,7" - 109° 11'28,92" [[Bujur Timurwetan]] lankaro 6° 44'56'5" - 7° 20'51,48" [[Lintang Selatankidul]].
 
'''Bates Wilayah''' : SebelahSisi [[lor]] berbatesan karo Laut Jawa., Sebelahsisi [[kidul]] berbatesan karo [[Kabupaten Banyumas]], sebelahsisi [[kulon]] berbatesan karo Kab.[[Kabupaten Cirebon]] (Jawa Barat), sebelahsisi [[wetan]] karo [[Kabupaten Tegal]] lanuga Kotamadya [[Tegal]].
Basa sing dituturakendituturna penduduk Kabupaten Brebes ialahkuwe [[Basa Banyumasan]] logat / [[Dialek Tegalan]] karo [[Basa Sunda]] khususe sing ana ning kecamatan Bantarkawung, Salem karo Banjarharjo, basa sundane kasar mirip Basa Sundane wong Banten.
 
== Pemerentahan ==
Jumlah kecamatan nang kabupaten Brebes ana 17 [[Kecamatan]], 292 [[Desa]] lankaro 5 [[Kelurahan]].
Pola pembangunan Kabupaten Brebes dibagi dadi 3 Sub Wilayah Pembangunan (SWP):
*SWP Ia pusate nang Kota [[Brebes]], kuwe ngeliputi
**[[Kecamatan Bantarkawung]]
**[[Kecamatan Salem]].
6 Kecamatan sing digabung nang SWP III kiye rencanane arep didadekna [[Kabupaten]] dhewek (Pemekaran Kabupaten Brebes). Rencanane jenenge kabupatene mengko [[Kabupaten Bumiayu]] ibukotane nang kota Bumiayu. [[Basa]] sing dituturakendituturna nang wilayah bumiayu kiye ialah [[Basa Banyumasan]] [[Dialek Bumiayu]].
 
== Ekonomi & Sosial ==
Produk unggulan kabupaten Brebes ialahkuwe: [[ndok asin]], [[keramik hias]], [[rebana]], [[brambang]] karo pindang bandeng.
 
Khusus produk andalan sub sektor industri antarane: [[brambang goreng]], [[soun]], kapal rakyat, karo biting hio.

Menu navigasi