Béda antarané révisi "Buddha"

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
365 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
tipo
(←Mbatalaké revisi 55070 déning 202.159.68.114 (Dhiskusi))
(tipo)
== Prakata ==
'''Buddha''' ([[Basa Sansekerta]]: बुद्ध kuwe artine ''Wong-wing sing sadar''). Budha kuwe agama sing dibangun [[Siddhartha Gautama]].
 
Ana uga sing ngarani buddha kuwe artine kahanan (keadaan) tingkatan kesadaran manungsa, dudu agama. Manungsa sewise nglakoni lelaku, akhire tekan nang kahanan "pencerahan" sempurna. Angger wong wis tekan tingkatan kiye, wong/manungsa mau disebut wis dadi buddha. Dadi buddha kuwe mung istilah. Agamane apa bae, angger wis tekan "pencerahan" sempurna, dadi buddha.
 
== Sejarah ==
211

besutan

Menu navigasi