Béda antarané révisi "Kabupaten Brebes"

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
110 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
<p style="font-variant: small-caps; text-align: center; margin-top: 0; margin-bottom:.2em; font-size: 115%;"><!-- These should be fundamental categories --> [[Babad Brebes]] | [[Mitos lan Legenda Brebes]] | [[Seni lan Budaya Brebes]] | [[Tokoh Brebes]] | [[Brebes Panganan lan Plesiran Brebes|Panganan lan Plesiran Brebes]]</p>
--------------
<table style="background:white;" border="1" cellpadding="2" cellspacing="0" align="right" width="250px">
 
== Pambuka ==
'''Kabupaten Brebes''' kuwe salah siji kabupaten nang [[Jawa Tengah]] sing enggone nang wilayahdhaerah [[Panturapantura]] turlan berbatesan langsung karo Propinsipropinsi [[Jawa BaratKulon]], kota [[Brebes]] kuwe ibukota kabupatene. Kota-kota gedhe liyane antarane: [[Losari]], [[Tanjung]], [[Ketanggungan]], [[Larangan]], [[Prupuk]], [[Bumiayu]], [[Salem]] lly. Luas wilayah Kabupaten kiye ± 166.117 hektar utawa 1.657,73 km², jumlah penduduk ± 1,5 juta jiwa, tingkat kepadatan penduduk ± 953,20 jiwa/km².
 
== Geografis ==
'''Enggon geografis''' : 108° 41'37,7" - 109° 11'28,92" [[Bujur wetan]] karo 6° 44'56'5" - 7° 20'51,48" [[Lintang kidul]].
 
'''Bates Wilayah''' : Sisi [[lor]] berbatesan karo Lautlaut Jawa, sisi [[kidul]] berbatesan karo [[Kabupaten Banyumas]], sisi [[kulon]] berbatesan karo [[Kabupaten Cirebon]] (Jawa BaratKulon), sisi [[wetan]] karo [[Kabupaten Tegal]] ugalan KotamadyaKota [[Tegal]].
[[Basa]] sing dituturna penduduk Kabupaten[[kabupaten]] Brebeskiye kuweyakuwe [[Basabasa Banyumasan]] logat / [[Dialekdialek Tegalan]] karo [[Basabasa Sunda]] khususe sing ana ning kecamatan Bantarkawung, Salem karo Banjarharjo, basa sundaneSundane mirip Basa Sundane wong [[Banten]].
 
== Pemerentahan ==
**[[Kecamatan Bantarkawung]]
**[[Kecamatan Salem]].
6 Kecamatan sing digabung nang SWP III kiye rencanane arep didadekna [[Kabupatenkabupaten]] dhewek (Pemekaran Kabupaten Brebes). Rencanane jenenge kabupatene mengko [[Kabupatenkabupaten Bumiayu]] ibukotane nang kota Bumiayu. [[Basa]] sing dituturna nang wilayah bumiayuBumiayu kiye [[Basabasa Banyumasan]] [[Dialekdialek Bumiayu]].
 
== Ekonomi & Sosial ==
Produk unggulan kabupaten Brebes kuwe: [[ndok asin]], [[keramik hias]], [[rebana]], [[brambang]] karo pindang bandeng.<br>
 
Khusus produk andalan sub sektor industri antarane: [[brambang goreng]], [[soun]], kapal rakyat, karo biting hio.
 
== LiyaneMangga pirsani ==
*[[Babad Brebes]]
*[[Mitos lan Legenda Brebes]]
*[[Seni lan Budaya Brebes]]
*[[Tokoh Brebes]]
*[[Panganan lan Plesiran Brebes]]
 
== Pranala Jaba ==
 
{{Rintisan}}
'''''mBalik ming:''''' [[Kaca Utama]] ; [[Propinsi Jawa Tengah]]
-------
''mBalik ming:''
[[Kaca Utama]] ; [[Propinsi Jawa Tengah]]
 
 

Menu navigasi