Béda antarané révisi "Thomas Alva Edison"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
c
c
 
=== Masa enom ===
Taun [[1870]] Thomas Alva Edison nemokna mesin telegraf sing lewih apik. Mesin-mesine teyengtteyeng nyetak pesen-pesen nang pita kertas ding dawa. Duwit sekang hasile penemuan kuwe cukup kanggo ndirikna perusahaan dhewek. Taun [[1874]] Thomas Alva Edison pindah maring Menlo Park, New Jersey. Nang kana Thomas Alva Edison gawe bengkel ilmiah sing gede lan sing pertama nang [[donya]]. Seuwise kuwe Thomas Alva Edison nggawe akeh penemuan-penemuan sing penting. Taun [[1877]] Thomas Alva Edison nemukna [[Gramofon]]. Taun 1879 Thomas Alva Edison nemukna [[lampu]] listrik, uga nemukna [[proyektor]] kanggo [[film]]-film cilik.
Taun 1882 Thomas Alva Edison masang lampu-lampu listrik nang dalan-dalan lan umah-umah nganti jarak siji kilometer nang kota New York. Kiye pertama kali nang donya lampu listrik dienggo nang dalan. Taun 1890, Thomas Alva Edison ndirikna perusahaan [[General Electric]].
[[Gambar:Edison face.jpg|thumb|Thomas Edison jaman enom]]
Edison kuwe dianggep dadi salah sijining pencipta sing paling produktif nang jamane, nyekel rekor 1.093 paten atas jenenge.
Thomas Alva Edison uga akeh ngrewanginang bidang pertahanan pemerentahan Amerika Serikat. Hasil penelitiane antara lain liya: ndeteksi pesawat terbang, nghancurna periskop nganggo senjata mesin, ndeteksi kapal selam, ngendhegna torpedo nganggo jaring, ningkatna kekuatan torpedo, kapal kamuflase, lan esih akeh sing liyane.
 
Thomas Alva Edison séda umur 84, pas dina ulang tahun penemuane sing kondang, bola lampu modern.
1.289

besutan

Menu navigasi

Piranti pribadi

Bilik jeneng

Varian

Liane