Béda antarané révisi "Buddha"

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
79 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
Robot Nambah: br, hu, id, mr; kosmetik perubahan
c (Ngalihaké Budha menyang Buddha)
c (Robot Nambah: br, hu, id, mr; kosmetik perubahan)
== Prakata ==
'''Buddha''' ([[Basa Sansekerta]]: बुद्धबुद्ध kuwe artine ''Wong-wing sing sadar''). Budha kuwe agama sing dibangun [[Siddhartha Gautama]].
 
Ana uga sing ngarani buddha kuwe artine kahanan (keadaan) tingkatan kesadaran manungsa, dudu agama. Manungsa sewise nglakoni lelaku, akhire tekan nang kahanan "pencerahan" sempurna. Angger wong wis tekan tingkatan kiye, wong/manungsa mau disebut wis dadi buddha. Dadi buddha kuwe mung istilah. Agamane apa bae, angger wis tekan "pencerahan" sempurna, dadi buddha.
 
== Golongan-Golongan ==
* [[Samma-Sambuddha]]
* [[Pacceka-Buddha]] utawa [[Pratyeka-Buddha]]
* [[Savaka-Buddha]]
 
== KItab-Kitab ==
* [[Tripitaka]] kuwe kitab utama
* [[Sutta Pitaka]]
* [[Vinaya Pitaka]]
* [[Abhidhamma Pitaka]]
 
== Aliran ==
* [[Buddha Theravada]]
* [[Buddha Mahayana]]
* [[Buddha Vajrayana]]
* [[Zen]]
 
== Liyane ==
* [[Waisak]] kuwe [[dina raya]] umat Budha
* [[Vihara]] kuwe [[umah ibadah]] umat Budha
* [[Amitabha]]
 
== Pranala Jaba ==
* [http://www.hikmahbudhi.org/ Himpunan Mahasiswa Buddhis Indonesia (HIKMAHBUDHI)]
* [http://www.walubi.or.id/ Perwalian Umat Buddha Indonesia (Walubi)]
 
 
{{rintisan}}
 
[[Kategori:Agama]]
 
[[CategoryKategori:AgamaBudha]]
[[Category:Budha]]
 
[[af:Boeddha]]
[[bat-smg:Buda]]
[[be:Буда]]
[[br:Bouda]]
[[ca:Buda (il·luminat)]]
[[cs:Buddha]]
[[he:בודהה (מושג)]]
[[hr:Buda]]
[[hu:Buddhaiság]]
[[hy:Բուդդա]]
[[ia:Buddha]]
[[id:Buddha]]
[[it:Buddha]]
[[ja:仏陀]]
[[mdf:Будда]]
[[ml:ബുദ്ധന്‍]]
[[mr:बुद्ध अवतार]]
[[mwl:Buda]]
[[nds:Buddha]]
6.831

besutan

Menu navigasi