Kamaba Yunior

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Paguyuban Kamaba Yunior siki dipimpin kang Ali Rahmat

Organisasi kiye lair sekang gabungan peguyuban-peguyuban mahasiswa Banyumasan sing nang perguruan tinggi nang wilayah Jabotabek. Contone IKIP/UNJ, UI, UNAS, Trisakti, Jayabaya, UKI Cawang, Universitas Borobudur, ABA/ABI lan lia-liane. Unggal peguyuban mahasiswa Banyumasan nang kampus-kampus kuwe mau gabung dadi siji dijenengi Kamaba (Keluarga Mahasiswa Banyumasan).

Kamaba Yunior lair sekitar tahun 1989, nganti seprene esih eksis lan ana penguruse. Pernah nganakna acara gerak jalan santai nang Monas lan Lenggeran Banyumasan nang Balai Rakyat Utan Kayu kerjasama karo Komunetmas (Komunitas Internet Banyumasan). Uga jaman awal-awal berdiri uwis tau nganakna kegiatan arisan bulanan, Pertandingan Volley Ball nang Depok, Lomba Karawitan nang TMII lan Wayangan nang anjungan Jawa Tengah TMII.

Pembinane Bapak Drs. H. Bambang Hirawan. Mayuh pada gabung karo Kamaba, melu nguri-uri budaya Banyumasan.

Kirim bae Bio Data maring email banyumili@yahoo.com utawa telpun/HP 0812 818 5716


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Paguyuban Banyumasan