Gamparan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gamparan yakuwe salah sijine dolanan bocah-bocah. Biasane watu sing didenggo diarani gacok (alat sing didenggo kanggo dolanan). Cara dolanane lumayan unik, gacok dibalang sing pas ke sasaran maring gacok lawan. Umpamane kena, sing kena gacok kalah. Nanging nang daerah liya, dolanan kiye uga nduwe cara dolanan sing sejen bae. Jalaran kiye, dolanane bocah sejen bisa nambah apik lan unik.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]