Entang Wiharso

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Entang Wiharso

Entang Wiharso kuwe salah siji pelukis kondhang Indonesia, lair tanggal 19 Agustus 1967 nang Tegal, Jawa Tengah. Dheweke lulusan Institut Seni Indonesia, Yogyakarta (ISI, Yogyakarta) jurusan seni lukis, dheweke uga sempet cuti kuliah merga ngewangi keluargane sing ngelola warung tegal nang Jakarta.

Putra-putra Entang Wiharso: Dominic Ensar Wiharso karo Marco Emil Wiharso, kuwe kasil perkawinane karo Christine Cocca taun 1997. Christine Cocca kuwe ahli sejarah seni, siki dheweke sing ngewangi ngurus aktivitas seni Entang.

Entang Wiharso aktif melu pameran-pameran (tunggal karo kelompok) nang Indonesia, Asia Tenggara, Eropa, Afrika karo Amerika Serikat.

Penghargaan[sunting | besut sumber]

  • 36 Seniman Indonesia terbaik versi Majalah Gatra 1996
  • 10 terbaik Philip Morris Indonesian Art Awards
  • 100 Terbaik Philip Morris Indonesia Art Awards 1995
  • Juror Award 1994
  • Biennale Seni Rupa Yogyakarta IV
  • Affandi Prize
  • lyy


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.

mBalik ming: Tokoh Tegal