Dialek Bumiayu

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
(Dialihna sekang Dialek Bumiayu)
Kaca pangalihan
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Dialihna maring:

Dialek Bumiayu kuwe jane dialek perantara, yakuwe antara dialek lor karo dialek kidul. kosa katane ana sing melu lor ana sing melu kidul.

Dialek kiye dituturna penduduk sekitar kota:

Penduduk sing pedhek karo perbatesan Propinsi Jawa Barat akeh sing nganggo Basa Sunda. Penduduk sekitar Bumiayu kiye lewih akeh interaksine karo kota Purwokerto tinimbang kota Brebes utawa kota Tegal.