Dialek Bumiayu

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Dialek Bumiayu kuwe jane dialek perantara, yakuwe antara dialek lor karo dialek kidul. kosa katane ana sing melu lor ana sing melu kidul.

Dialek kiye dituturna penduduk sekitar kota:

Penduduk sing pedhek karo perbatesan Propinsi Jawa Barat akeh sing nganggo Basa Sunda. Penduduk sekitar Bumiayu kiye lewih akeh interaksine karo kota Purwokerto tinimbang kota Brebes utawa kota Tegal.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.