Daftar propinsi Indonesia

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
(Dialihna sekang Daftar Propinsi Indonesia)
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Indonesia siki nduweni 33 Propinsi sing terdiri sekang 30 Propinsi, 2 Daerah Istimewa lan 1 Daerah Khusus Ibukota. Masing-masing Propinsi dibagi maning dadi Kabupaten lan Kotamadya.

Peta Propinsi nang Indonesia
Daftar Propinsi nang Indonesia
Kode BPS Lambang Nama Kode ISO[1] Ibu kota Populasi[2] Luas (km²)[3] Status khusus Pulau Mayoritas Agama
11 Aceh ID-AC Banda Aceh 5.201.002 56.500,51 Daerah Khusus Sumatera Islam
12 Sumatera Utara ID-SU Medan 12.450.911 72.427,81 Sumatera Islam
13 Sumatera Barat ID-SB Padang 4.566.126 42.224,65 Sumatera Islam
14 Riau ID-RI Pekanbaru 4.579.219 87.844,23 Sumatera Islam
15 Jambi ID-JA Jambi 2.635.968 45.348,49 Sumatera Islam
16 Sumatera Selatan ID-SS Palembang 6.782.339 60.302,54 Sumatera Islam
17 Bengkulu ID-BE Bengkulu 1.549.273 19.795,15 Sumatera Islam
18 Lampung ID-LA Bandar Lampung 7.116.177 37.735,15 Sumatera Islam
19 Kepulauan Bangka Belitung ID-BB Pangkal Pinang 1.043.456 16.424,14 Sumatera Islam
21 Kepulauan Riau ID-KR Tanjung Pinang 1.274.848 8.084,01 Sumatera Islam
31 Daerah Khusus Ibukota Jakarta ID-JK N/A 8.860.381 740,29 Daerah Khusus Ibukota Jawa Islam
32 Jawa Barat ID-JB Bandung 38.965.440 36.925,05 Jawa Islam
33 Jawa Tengah ID-JT Semarang 31.977.968 32.799,71 Jawa Islam
34 Daerah Istimewa Yogyakarta ID-YO Yogyakarta 3.343.651 3.133,15 Daerah Istimewa Jawa Islam
35 Jawa Timur ID-JI Surabaya 36.294.280 46.689,64 Jawa Islam
36 Banten ID-BT Serang 9.028.816 9.018,64 Jawa Islam
51 Bali ID-BA Denpasar 3.383.572 5.449,37 Nusa Tenggara Hindu
52 Nusa Tenggara Barat ID-NB Mataram 4.184.411 19.708,79 Nusa Tenggara Islam
53 Nusa Tenggara Timur ID-NT Kupang 4.260.294 46.137,87 Nusa Tenggara Katolik
61 Kalimantan Barat ID-KB Pontianak 4.052.345 120.114,32 Kalimantan Islam
62 Kalimantan Tengah ID-KT Palangkaraya 1.914.900 153.564,50 Kalimantan Islam
63 Kalimantan Selatan ID-KS Banjarmasin 3.446.631 37.530,52 Kalimantan Islam
64 Kalimantan Timur ID-KI Samarinda 2.848.798 194.849,08 Kalimantan Islam
71 Sulawesi Utara ID-SA Manado 2.128.780 13.930,73 Sulawesi Protestan
72 Sulawesi Tengah ID-ST Palu 2.294.841 68.089,83 Sulawesi Islam
73 Sulawesi Selatan ID-SN Makassar 7.509.704 46.116,45 Sulawesi Islam
74 Sulawesi Tenggara ID-SG Kendari 1.963.025 36.757,45 Sulawesi Islam
75 Gorontalo ID-GO Gorontalo 922.176 12.165,44 Sulawesi Islam
76 Sulawesi Barat ID-SR Mamuju 969.429 16.787,19 Sulawesi Islam
81 Maluku ID-MA Ambon 1.251.539 47.350,42 Maluku Protestan
82 Maluku Utara ID-MU Sofifi (de jure); Ternate (de facto) 884.142 39.959,99 Maluku Islam
91 Papua Barat [4] Manokwari 643.012 114.566,40 Daerah Khusus Papua Protestan
92 Papua ID-PA Jayapura 1.875.388 309.934,40 Daerah Khusus Papua Protestan

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Catatan kaki[sunting | sunting sumber]

  1. ^ ISO 3166-2:ID (Kode ISO 3166-2 kanggo Propinsi nang Indonesia)
  2. ^ Berdasarkan Survei Penduduk Antar Sensus (Supas) 2005. Deleng nang situs BPS
  3. ^ Berdasarkan Data Wilayah Depdagri. Deleng nang situs Depdagri
  4. ^ Per Juni 2008, kode ISO 3166-2 untuk Papua Barat belum diumumkan. Kode sing direncanakan adalah ID-PB.
Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.