Buncis

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Buncis kiye jenis kesenian perpaduan antara Seni Musik karo Seni Tari. Umume jumlah pemain ana 8, pertunjukane biasa diiringi perangkat musik Angklung. Sandhangan para pemain Buncis madan mempér sandhang pemain ébég, nganggo kaca mata ireng, tapi nek pemain ébég nganggo mekutha kaya mekuthane wayang wong, nek pemain Buncis nganggo mekutha sing ana wulu-wulune ayam. Pemain Buncis kudhu bisa tari, main musik sekaligus bisa nembang. Biasane pas babakan akhir pertunjukan kiye ana pemain sing Mendhem. Kesenian Buncis mung ana nang kecamatan Somagedhé, khusus-é nang Desa Tanggeran karo Desa Sokawéra, khususe maning nang 3 Grumbul yakuwé Grumbul Lampéng (RT 08 RW 01 Tanggeran), Grumbul Banjengan (RT 01 RW 01 Tanggeran) & Grumbul Siterong (RT 09 RW 01 Tanggeran & Sebagian melu Sokawéra)


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.