Bawana Amerika

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Peta wilayah benua Amerika.

Amerika kuwe salah siji bawana nang donya sing ngrujuk maring wilayah daratan nang antara Samudra Pasifik lan Samudra Atlantik. Bawana iki umumé dibagi dadi telu yaiku Amerika Utara, Amerika Tengah, lan Amerika Selatan. Istilah iki uga ngrujuk maring wilayah Karibia, pulau-pulau sekitar Laut Karibia, lan Greenland (tapi dudu Islandia).

Deleng uga[sunting | besut sumber]