Barongan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Barongan kuwe sejenis Tari Topeng sing populer nang Suku Tionghoa uga suku-suku liyane. Seliane kuwe ana juga kesenian Barongsai. Tari Barongsai kuwe jane Tarian Singa sing mirip fungsine karo Naga. Singa dienggo dadi salah siji lambang nang budaya Tionghoa merga sifat-sifate sing perkasa sebagai raja alas uga sebagai penolak roh jahat.

Kesenian kiye populer utamane bar Era Reformasi.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.