Barongan

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Barongan kuwe sejenis Tari Topeng sing populer nang Suku Tionghoa uga suku-suku liyane. Seliane kuwe ana juga kesenian Barongsai. Tari Barongsai kuwe jane Tarian Singa sing mirip fungsine karo Naga. Singa dienggo dadi salah siji lambang nang budaya Tionghoa merga sifat-sifate sing perkasa sebagai raja alas uga sebagai penolak roh jahat.

Kesenian kiye populer utamane bar Era Reformasi.