Banten Lor

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Jump to navigation Jump to search

Sub dialek Banten mulai dituturaken jaman Kesultanan Banten (abad 16). Dialek Banten utawa Jawa Serang kiye dituturaken nang sisih lor Kabupaten Serang karo bagian kulon Kabupaten Tangerang.

Padha baen karo basa Banyumasan, dialek Banten Lor (Serang) kiye dianggep dialek kuna tur akeh kenang pengaruh basa Sundha karo Betawi.


Wiki letter w.svg

Artikel kiye, esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.