Balapurbamas Tangerang

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Prakata[sunting | besut sumber]

Paguyuban Balapurbamas, ngadeg wulan Desember 1996 neng perumahan Binong Permai, desa Binong, kecamatan Curug, kabupaten Tangerang. Para pendirine yakue Mas Bambang Sutrisno (kecamatan Cilongok), Mas Mugiono (kabupaten Purbalingga) karo Mas Suwarno lan Mas Winarso (kabupaten Purbalingga). Awit ngadeg anggotane mung patang puluhan, siki wis nganti rongatus seketan kepala keluarga. Dadi nek detung-etung yang wargane limangatusan lewih.

Kiprah[sunting | besut sumber]

Kegiatane werna-werna, sewulan sepisan ngumpul, setaun sepisan halal-bihalal. Malah tau halal-bihalal neng Kampus Pramita duweke Pak Dr. Hadi Soebadio, priyayi Sidareja sing wis berhasil dadi pengusaha besar lan duwe sekolah karo universitas. Pokoke sip. Mlebu taun sing kesepuluh, jane kepengin nganakna ulang tahun, Festival Banyumasan nek perlu nanggap wayang. Nanging perlu dukungan sekang kanca-kanca kabeh. Nek perlu ayuh warga Eks Karsidenan Banyumas sing ana neng propinsi Banten gawe Komunitas apa gabung maring Paguyuban Balapurbamas. Apamaning taun kiye arep ana Pilkada (Gubernur Banten). Nek ngumpul mungkin bisa melu ngewei kontribusi kanggo daerah sing inyong kabeh panggoni. Mbok ana sing tertarik karo idene inyong, ya bisa ngubungi inyong. Kayane bakal rame nek wong Banyumas se propinsi Banten pada ngumpul. Tapi udu arep demo utawa pamer kekuatan (show of force) tapi arep melu mbangun Banten sing gemah ripah loh jinawi. Setuju mbok ?

Alamat[sunting | besut sumber]

Bambang Sutrisno (Nomor HP baru: 0857 7404 0089, 0819 0626 0488, email:masbambangsutrisno@yahoo.co.id, fb: Mas Trisno, website: www.mendoanistana.blogspot.com) Perumahan Binong Permai Blok J.4/12 Tangerang 15810

inyong arp njajal melu gabung soale inyong neng daerah bsd serpong akeh

wong purbalingga,nek golet wong seketan ya...ana