Apel

Sekang Wikipedia, Ensiklopedia Bebas sing nganggo Basa Banyumasan: dhialek Banyumas, Purbalingga, Tegal lan Purwokerto.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Apel.jpg
Apel
Klasifikasi Ilmiah
Kerajaan: Plantae/Tanduran
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Rosales
Famili: Rosaceae
Genus: Malus
Jeneng jenis
  • Malus domestica

Apel kuwe wohe bunder-bunder seukuran kepelan tangan, kelir kulite ana sing ijo enom, abang (enom karo tuwa), ana uga sing campuran. Rasane manis ning ana uga sing mandan kecut. Angger wis dikupas daginge brobah kelire dadi mandan coklat, ning tetep bisa dipangan. Apel kuwe bisa ditemoni nang ngendi-endi baen nang Pulo Jawa. Uwoh kiye bisa diolah nggo nggawe wedangan.

Apel sing terkenal nang Indonesia kuwe apel sekang Malang, arane apel manalagi.

Wiki letter w.svg

Artikel kiye esih tulisan rintisan. Mangga melu ngembangna dadi tulisan sing lengkap.