Tembang bocah

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Tembang Bocah Jawa[sunting | sunting sumber]

  1. Tak Lelo Lelo Lelo Ledung
  2. Dondong Opo Salak


CUBLAK CUBLAK SUWENG

cublak cublak suweng

suwenge ting geletek

nganggo kepudung solek

tak ijo royo-royo

sopo gelem delekake

sir - sir pong 'dele bodhong

sir - sir pong 'dele bodhong

sir - sir pong 'dele bodhong-dhong-dhong--dhong ....


DONDONG OPO SALAK

dondong opo salak

duku cilik cilik

ngandhong opo mbecak

mlaku thimik thimik

adi ndherek ibu

tindhak menyang pasar

ora pareng rewel

ora pareng nakal

mengko ibu mesti

mundhut oleh-oleh

kacang karo roti

adi diparingi


GUNDHUL-GUNDHUL PACUL

gundhul-gundhul pacul-cul

gembelengan

nyunggi-nyunggi wakul-kul

kelelengan

wakul ngglimpang segane dadi sak latar

wakul ngglimpang segane dadi sak latar


SLUKU-SLUKU BATHOK

sluku-sluku bathok

bathoke ela-elo

si romo menyang solo

payunge payung metho

tak gendher lho-lho lobah

wong mati ora obah

yen obah medeni bocah


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

mBalik ming: Babagan Bocah