Sunda

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Sunda kuwe kata sing duwe arti mandan akeh, ning umume kanggo nyebut suku utawa etnis Sunda sing manggon nang sisi kulon pulau Jawa utawa sing secara administratif melebu nang propinsi Jawa Barat karo propinsi Banten.

Catetan sejarah paling tuwa bab Sunda kiye ialah sing kecantum nang Prasasti Kebonkopi. Prasasti kiye digawe kira-kira taun 458 Saka (536 M), ning ana juga sing duwe pendapat nek prasasti kiye digawe taun 854 Saka, (932 M).

Basa sing dituturaken Wong Sunda kuwe basa Sunda sebagai basa ibu, budayane ialah budaya Sunda.

Istilah Liya[sunting | sunting sumber]

Kata Sunda kiye dienggo uga nang bidang-bidang liya umpamane geologi. Istilah sing ana kaitane karo kata Sunda antarane:

Etimologi[sunting | sunting sumber]

Kata Sunda kiye kemungkinan asale sekang basa Sansekerta sing maknane 'cahaya' utawa 'banyu'.

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.