Slawi

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Kota Slawi
Kabupaten
Kabupaten Tegal
Luas
---
Penduduk
---
Kecamatan
---
Desa/Kelurahan
---/---

Pambuka[sunting | sunting sumber]

Kota Slawi kuwe ibukota kabupaten Tegal lan wis dikenal sebagai produsen teh uga budaya moci (ngombe Teh Poci). Kota Slawi berbatesan karo Banjaran Adiwerna nang sebelah lor, Pangkah nang wetan, Balapulang nang kidul lan Dukuhwaru nang kulon. Basa sing dituturna yakuwe basa Banyumasan logat/dialek Tegalan.

Ekonomi[sunting | sunting sumber]

Penduduk kota Slawi umume nduwe lahan pertanian, ana uga sing ngabdi dadi pegawe negeri. Bidang industri sing berkembang nang kene antarane pabrik teh, industri logam, lan industri rumah tangga antarane: industri mebel (furniture) kayu jati, tekstil (sarung) sing nganggo teknik tenun tradisional, shuttle cock lan liya-liyane.

Plesiran lan Hiburan[sunting | sunting sumber]

  • Alun-alun kabupaten Slawi
  • Monumen perjuangan GBN (Procot)
  • Bioskop Singa lan Rama
  • Waduk cacaban
  • Stadion Tri Sanja

Panganan khas[sunting | sunting sumber]

Enggon Panganan Terkenal:

  • Rumah Makan Ibu IDRIS GUCI, Lokasi Obyek Wisata GUCI. Telp. (0283)3339325
  • Soto (Sauto) Sedap Malam (Talang)
  • Sate Kambing No. 4 (mburi PLN Slawi)
  • Sate Tomo
  • Sate Kambing nom Ibu Sari Lebaksiu Jl. Raya Lebaksiu
  • Rumah Makan Sari Buah Purwahamba Indah Jl. Raya Suradadi
  • Bakso King Jl. Prof.Moh Yamin (pinggir media ilmu)
Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

mBalik ming: Kabupaten Tegal