Sejarah Indonesia

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti

Prakata[sunting | sunting sumber]

Jaman Purba[sunting | sunting sumber]

Sekitar taun 3000 SM ngantek 500 SM imigran sekang Mongol (daratan Cina) molai manggon nang wilayah Nusantara.

Sekitar taun 200 SM kerajaan Kalingga India kalah perang lawan kerajaan Asoka, keturunan-keturunane migrasi ming wilayah Nusantara lantes mbangun kerajaan-kerajaan nang bumi Nusantara antarane kerajaan Salaknegara, kerajaan sing pimpin Maharaja Kudungga, kerajaan Kutai, kerajaan Kalingga lyy.

Pangeran India Aji Saka ialah salah siji imigran kuwe sing ngenalna basa Sanskerta karo aksara Palawa, kuwe sekitar taun 78 M. Sistem tulis Dewanagari basa Sanskerta uga dikenalna, mengkone kuwe dadi cikal bakal basa Kawi.

Dadi penduduk Nusantara ialah asimilasi antara imigran-imigran sekang 2 wilayah kuwe (Cina karo India).

Jaman Kolonial[sunting | sunting sumber]

Jaman Merdheka[sunting | sunting sumber]

Dimolai tanggal 17 Agustus 1945 dong pembacaan Proklamasi Kemerdekaan sing diwaca proklamator Sukarno Hatta.


Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.

mBalik ming: Indonesia ; Sejarah