Sènter

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Sènter

Sènter utawa suklih utawa sentolop kuwe piranti listrik portabel sing ngasilna cahya kanggo padhang-padhang, sumberé sekang baterai. Sènter dumadi saka sumber cahya kang dipasang ana ing sakjroning reflektor parabolik utawa piranti liyané, kaca (lensa) kang semrawang lan mumpanggate kanggo ngalingi sumber cahya lan nyegah karusakan sumber ènèrgi yaiku batré, lan saklar listrik. Saka batré listrik mili menyang balon/dop (bohlam) cilik kang ngasilaké cahya ngliwati saklar kang panggonané ana ing tengah-tengah antarané batré lan lampu. Sènter ing umumé bisa dimumpanggatake kanggo lampu pepadhang ing wayah kang diperlukake kayata ana ing listrik mati, ing pertambangan, lan makarya ing wayah wengi kayata nyuluh.Ing sakjroning sandi morse sènter uga ana mumpanggate yaiku kanggo ngirim kodhe morse.

Wiki letter w.svg

Artikel kiyé ésih tulisan rintisan. Mangga mélu ngembangna dadi tulisan sing wutuh.