Republik Indonesia Serikat

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Wilayah RIS

Asil Konferensi Meja Bundar ing Den Haag taun 1949, Walanda ngakoni Indonesia jroning wangun Republik Indonesia Serikat (disebut juga RIS), sing dumadi saka 15 negara bagéan plus 1 Republik Indonesia. Watara sasi sawisé kuwi, sawetara negara-negara bagéan nggabung marang negara bagéan Republik Indonesia.

Referensi[sunting | sunting sumber]