Purbalingga, Purbalingga

Sekang Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas basa Banyumasan: dhialék Banyumas, Tegal, Cirebon karo Jawa Serang/Banten lor.
Mlumpat maring: navigasi, goleti
Purbalingga
—  Kecamatan  —
Negara  Indonesia
Propinsi Jawa Tengah
Kabupaten Purbalingga
Pemerentahan
 - Jeneng Camat -
Wewengkon - km²
Jumlah pedunung -
Kepadhetan - jiwa/km²
Desa/kelurahan 2 / 11

Purbalingga kuwe salah siji kecamatan sing uga dadi pusat pemerentahan (ibu kota)-ne Kabupaten Purbalingga, Propinsi Jawa Tengah, Indonesia. Kecamatan kiye sering diarani kota nang wong-wong ndesa pinggiran (ndesa-ndesa nang njaba kecamatan Purbalingga) merga ana alun-alune. Alun-alune apik banget, merga apike, alun-alun Purbalingga sering banget nggo dolan wong-wong sekang njaba kabupaten Purbalingga, contone sekang Purwokerto, Cilacap, Banyumas lan Banjarnegara, apamaning saben malem minggu, akeh banget sing dolan ngono, mbuh andon pacaran, andon mangan, utawa mung andon njagong thok.

Desa[sunting | sunting sumber]

  1. Jatisaba
  2. Toyareja

Kelurahan[sunting | sunting sumber]

  1. Bancar
  2. Bojong
  3. Kandang Gampang
  4. Kedung Menjangan
  5. Kembaran Kulon
  6. Penambongan
  7. Purbalingga Kidul
  8. Purbalingga Kulon
  9. Purbalingga Lor
  10. Purbalingga Wetan
  11. Wirasana